1 στους 2 άνεργος τα επόμενα 50 χρόνια!

rompott

Η εργασία είναι ουσιώδης για την ανθρώπινη ευτυχία, όμως θα χαθεί τουλάχιστον για έναν από τους 2 σημερινούς εργαζόμενους, αφού οι δυσοίωνες εκτιμήσεις των ειδικών στον τεχνολογικό τομέα της ανάπτυξης και της εξέλιξης , θέλουν την θέση τους να καταλαμβάνουν τα ρομπότ, οπότε η πλειοψηφία των ανθρώπων θα μπει σε διαδικασία αχρηστίας και ανυπαρξίας...

Έχουμε λοιπόν για πρώτη φορά δημόσια την εκτίμηση ότι μέχρι το 2045 τα ρομπότ, οι υπολογιστές και οι λεγόμενες «έξυπνες» μηχανές που κατασκευάστηκαν από τον άνθρωπο, να τον θέτουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας και να του στερούν την χαρά της δημιουργίας, αλλά και της δυνατότητας επιβίωσης!

«Πλησιάζουμε σε μια εποχή, που οι μηχανές θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τους ανθρώπους σχεδόν σε οποιαδήποτε δουλειά. Είναι ανάγκη η κοινωνία να συζητήσει σοβαρά το ερώτημα: Αν συμβεί αυτό, τότε οι άνθρωποι τι θα κάνουν;», αναρωτήθηκε ο καθηγητής της επιστήμης των υπολογιστών Μοσέ Βάρντι του Πανεπιστημίου Ράις, στην διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρoώθηση της Επιστήμης (AAAS), που αποτελεί το κυριότερο επιστημονικό συνέδριο στις ΗΠΑ.

Εξαίρεση σε πρώτη φάση θα αποτελέσουν, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, επαγγελματίες με μεγάλη εξειδίκευση, αλλά το σύνολο των υπολοίπων επαγγελμάτων θα πληγούν ανεπανόρθωτα.

«Θα μπορούν να κάνουν σχεδόν κάθε ανθρώπινη εργασία, με συνέπεια να υπάρχει ορατός κίνδυνος η ανεργία να ξεπεράσει ακόμη και το 50%. Ελάχιστα επαγγέλματα θα μείνουν αλώβητα από την επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το πρόβλημα αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες", κατέληξε ένας ειδικός των υπολογιστών στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science».

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να περιορίσουμε την ακρίβεια

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητοτάκης τόνισε πως ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ολίγον …