Η συνάντηση Προέδρου της ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ-Δήλωση Παναγόπουλου

56c2125f6773c

Το ασφαλιστικό ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε την συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας που είχαν την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Δ.Σ της Ομοσπονδίας στα γραφεία της.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας:

"Καλωσορίσαμε στα γραφεία μας, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και με την ευκαιρία αυτή τον συγχαρήκαμε και του ευχηθήκαμε δύναμη μετά την εκλογή του σ΄αυτό το αξίωμα.

Συζητήσαμε για το επίμαχο ζήτημα της περιόδου ,το ασφαλιστικό. Είπαμε τις απόψεις μας, ότι αυτό που φέρνει η Κυβέρνηση δεν είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά μια δημοσιονομική διευθέτηση με έντονα φορολογικά στοιχεία .Δε μπορεί να δώσει καμία λύση στο μείζον πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και ζητούμε να την προωθήσει αυτή τη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκαν τη ΓΣΕΕ .Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση που συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες .

Να προωθήσει αυτή τη θέση, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, η χώρα να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της και να καθίσουμε να κάνουμε έναν εκτεταμένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, ώστε να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα κάνουν το σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό."

Από την πλεύρά του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε:

"Ο λογαριασμός του 1,8 δισ. εξοικονόμησης στο ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες. Η υφιστάμενη πρόταση για το ασφαλιστικό είναι μία πρόταση άδικη η οποία φορτώνει το λογαριασμό στις επόμενες γενιές και επιβαρύνει πάρα πολύ την παραγωγική Ελλάδα και την Ελλάδα η οποία δημιουργεί και η Ελλάδα η οποία σήμερα δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα είναι στους δρόμος και διαμαρτύρεται.

Η ΝΔ έχει επισημάνει ότι το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ελληνική οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης και δυστυχώς, δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτή την κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί.

Δεν βλέπουμε στήριξη επενδύσεων, δεν βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βλέπουμε μόνο άρνηση να προσαρμοστεί αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα του πως θα έρθει η ανάπτυξη.

Εμείς ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο προβληματικό και εσφαλμένο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ουδέποτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ και θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …