Οι πρώτες εικόνες από τον ισχυρό σεισμό στην Ηλεία(VIDEO&ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

53D501664B2F4FDD583CEFBF227290B5

Νεότερη Ενημέρωση 08.55

Με τους σεισμολόγους να θεωρούν πλέον ότι ο σεισμός των 5,3 ρίχτερ ήταν ο κύριος σειρά έχουν η καταγραφή των ζημιών με κλειστά τα σχολεία στην περιοχή των Κρεστένων-Ζαχάρως και η ψυχραιμία των πολιτών.

Για την ώρα του σεισμού, δόθηκε ένα ακόμη βίντεο στη δημοσιότητα από τον αγώνα ΑΟ Ολυμπιονίκης-Αίαντας ΑΣΑΑ της Α1 ΕΣΚΑΗ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δυστυχώς ζημιές υπέστη η κατοικία στα Κρέστενα τετραμελούς οικογένειας, καθώς τμήμα της τοιχοποιίας αποκολλήθηκε και έμεινε στον αέρα, με την οικογένεια προσωρινά να έχει μεταφερθεί σε άλλο χώρο.


Αρχική Ενημέρωση 00:07

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 20:55 το βράδυ της Δευτέρας στη δυτική Πελοπόννησο.  Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10χλμ. Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμα και στην Αθήνα.
Η δόνηση, η οποία είχε διάρκεια, ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων περιοχών της Ηλείας, αρκετοί από τους οποίους βγήκαν από τα σπίτια τους.

Την ώρα που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ , μερικά χιλιόμετρα ανατολικά στο νομό Αρκαδίας στην πόλη της Τρίπολης, συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων. Τα προβλήματα εστιάζονται σε πτώσεις σοβάδων και σε οικοσκευές, χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία.

Για το σεισμό ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ αυτοψίες θα κάνουν στην περιοχή μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος για τις πρώτες αναφορές. Yπάρχουν επίσης αναφορές για κατολισθήσεις στην ΕΟ Πύργου-Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και Ζαχάρως.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …