Δείτε ΕΔΩ την "on line" εφαρμογή τιμών καυσίμων ανά πρατήριο σε όλη τη χώρα

fuelGR-256
Μία δωρεάν εφαρμογή υπάρχει σε εκδόσεις για Android, Windows 8/8.1/10, Windows Phone 8, καθώς και σε web έκδοση (χρήση με browser), η fuelGR, δημιουργήθηκε από Φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών Φώτη Κόκκορα,με σκοπό την ενημέρωση για τα ακριβέστερα δεδομένα θέσης για τα πρατήρια καυσίμων και τις τιμές που πωλούν, με περίπου 9 στα 10 πρατήρια να έχουν διασταυρωθεί χειροκίνητα για την θέση τους.
Παρέχονται πληροφορίες για βενζίνη (όλων των τύπων), πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, καθώς και υγραέριο.
Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να υποδείξει ότι κάποιο πρατήριο πιθανώς δεν είναι σε σωστή θέση. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υπηρεσίας.
Όλη η διαδικασία ενημέρωσης καθημερινά ΕΔΩ
Ο χρήστης απλά εκκινεί την εφαρμογή και αυτή λαμβάνει αυτόματα φρέσκα δεδομένα πρατηρίων και τιμών με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής (χρησιμοποιεί το GPS της συσκευής) και κάνει αυτόματα zoom στην περιοχή.
Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να υποδείξει της περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη (με κίνηση του χάρτη ή/και παρατεταμένη πίεση).
Επιλέγοντας την πινέζα ενός πρατηρίου ο χρήστης βλέπει τις λεπτομέρειες του πρατηρίου και μπορεί να λάβει οδηγίες πλοήγησης, εικόνα του πρατηρίου από το Google StreetView, καθώς και πλήρη τιμοκατάλογο του πρατηρίου.
Τα δεδομένα λήψης και οι προβαλλόμενες πληροφορίες μπορεί προαιρετικά να φιλτραριστούν ορίζοντας τύπο καυσίμου και εταιρία(-ες) που ενδιαφέρουν, καθώς και παλαιότητα τιμών, δηλ. πόσο παλιά καταχωρημένες τιμές είναι αποδεκτές.

Καμία άλλη εφαρμογή ή on-line πηγή ενημέρωσης για καύσιμα δεν παρέχει τέτοια ακρίβεια - οι περισσότερες δεν δίνουν καθόλου θέση ή δίνουν μία (συνήθως κακή) εκτίμηση θέσης. Αποτέλεσμα του εμπλουτισμού των δεδομένων από την ομάδα του fuelGR είναι η παροχή οδηγιών πλοήγησης προς το πρατήριο που επέλεξε ο χρήστης, η δυνατότητα προβολής πραγματικής εικόνας του πρατηρίου (μέσω Google Street View) ώστε να δει ο χρήστης την ποιότητα του πρατηρίου ως εγκατάσταση και το τι άλλες υπηρεσίες παρέχει (πλυντήριο, shop, κτλ).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: Συνεχίζεται η ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και κατοχής ακινήτων στο ΚΕΦΟΚ Αττικής

Από σήμεεα μεταφέρονται στο ΚΕΦΟΚ Αττικής οι παραπάνω αρμοδιότητες των ΔΟΥ Α' Αθηνών, Δ' Αθηνών, …