Οι κινήσεις αναζήτησης εργασίας

εργγασ

Η προσπάθεια αναζήτησης εργασίας  διαθέτει μία σειρά από μυστικά, που πρέπει ο ενδιαφερόμενος να ακολουθήσει για να επιτευχθεί ο στόχος του, εφόσον πάντα είναι εξοπλισμένος με υπομονή.

Κάνε την αυτοκριτική σου.

Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση είναι ωφέλιμο να αξιολογήσεις τον εαυτό σου, όσο γίνεται πιο αντικειμενικά, σχετικά με τις ενέργειες που έκανες (ή δεν έκανες) τον προηγούμενο χρόνο. Πόσο κινητοποιήθηκες προς την κατεύθυνση που ήθελες ή πόσο αδρανής έμεινες; Εκμεταλλεύτηκες τυχόν ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ή τις προσπέρασες; Η αυτό αξιολόγηση είναι ένα πολύ βασικό βήμα γιατί μας βοηθάει να ξαναπάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας και να μη βιαστούμε να ρίξουμε την ευθύνη σε εξωτερικούς παράγοντες που πιστεύουμε ότι εμπόδισαν την εξέλιξή μας.

Μάθε κάτι καινούριο.

Ίσως είναι η ώρα να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου με κάτι νέο που θα σε βοηθήσει στην εύρεση εργασίας. Μπορεί να διαπίστωσες κάτι που ζητούν εργοδότες σε αρκετές αγγελίες και δεν το διαθέτεις αλλά μπορείς εύκολα να το αποκτήσεις. Μπορεί να είναι τεχνικές γνώσεις, μια ξένη γλώσσα ή ένα εξειδικευμένο επαγγελματικό σεμινάριο ή πιστοποίηση.

Φτιάξε την εικόνα σου.

Ανανέωσε το CV σου, φτιάξε το προφίλ σου στο LinkedIn, το cover letter ή ένα portfolio της δουλειάς σου, αν είναι απαραίτητο στον τομέα σου. Αξιοποίησε τη δυνατότητα προβολής που σου δίνουν τα social media, τα blogs ή τα personal websites που μπορείς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου.

Διεύρυνε το δίκτυο των επαφών σου και ζήτησε βοήθεια.

Είναι γνωστό ότι οι κοινωνικές επαφές είναι πολύ σημαντικές στην εύρεση εργασίας. Εντόπισε από το δίκτυο των επαφών σου ανθρώπους που πραγματικά μπορούν να σε βοηθήσουν και ζήτησε βοήθεια. Πάρε μέρος σε συνέδρια, σεμινάρια και άλλου τύπου επαγγελματικές συνευρέσεις που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να διευρύνεις τον κύκλο σου. Γίνε πιο ενεργός στα social media, συμμετέχοντας σε επαγγελματικά groups.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Service στους βιομηχάνους-Εξαήμερη εργασία-Μισθωτοί-σκλάβοι έξι ημερών με εντολή Κυριάκου– Αδωνη

Η κυβέρνηση επιβάλλει υποχρεωτική απασχόληση εφόσον το θελήσει ο εργοδότης Ποιος μισθωτός ενώ έχει προσληφθεί …