Πανούσης: Πάμε σε εθνική καταστροφή!

panousis_madata_227000749

«Πάμε σε εθνική καταστροφή λόγω των τελευταίων εξελίξεων από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», προειδοποίησε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε μία πρωτοφανή γι αυτόν επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ακόμα είπε πως: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή».

Η συνέντευξή του δόθηκε στο ραδιόφωνο του «Alpha», όπου μεταξύ άλλων είπε:

«Στην κυβέρνηση είναι μερικοί που είναι από αγράμματοι μέχρι άξεστοι. Είναι πολύ κυνικοί, δεν ξέρουν το αντικείμενό τους, δεν δουλεύουν και ασχολούνται με διάφορα άλλα πράγματα. Οι ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ,που ήταν υπουργοί επί ΠΑΣΟΚκαι λειτουργούσαν στο τότε σύστημα, μπορεί να ήταν διαπλεκόμενοι, να κουβαλούν αμαρτίες... πώς ακριβώς έγινε η κάθαρση και δεν το κατάλαβα; Αν θες να κάνεις κάθαρση κάνε πρώτα αυτοκάθαρση . Δεν θα κάνεις τα ίδια δημιουργώντας μια νέα διαπλοκή με νέο αριστερό πρόσημο. Διάφοροι σε μία νύχτα βαφτίζονται «αριστεροί». Εγώ δεν έχω καταλάβει το ηθικό πλεονέκτημα που μερικοί αντλούνε από τον παππού τους. Η ηθική δεν δανείζεται.

Φαινόταν ότι έρχεται κάτι μεγάλο. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Τώρα όπως είπε και ο κ. Μουζάλας οι ροές είναι μεταναστευτικές όχι προσφυγικές. Υπήρχε το ιδεολόγημα ότι «τα σύνορα είναι ανοιχτά, μπορεί να έρθει και να μπει όποιος θέλει». Είχα πει αν «σπάσει» ο Λίβανος, τελείωσε η Κύπρος. Είχα πει αν «σπάσει» η Αίγυπτος θα έχουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Όταν συναντώ τον πρέσβη της Τουρκίας και σου λέει «έχω στα παράλια 1 εκατ.», είναι αστείο να πιστεύεις ότι δεν θα σου στείλουν 500.000. Το δεύτερο ιδεολόγημα ήταν «δεν σταματάμε κανέναν», συνέχισε.

Για τα hotspots, σημείωσε: «Δεν κατάλαβα τι είναι οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Τώρα έχουμε hotspots που δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μένουν εκεί και πώς θα φεύγει ο πρόσφυγας. Θα παίρνει αεροπλάνο από την Χίο για την Γερμανία; Επίσης, τι εννοούν με τα κέντρα κράτησης; Τι είναι; Η Αμυγδαλέζα ήταν κάτι απάνθρωπο. Υπό την πίεση, φτιάχνουμε δομές που δεν έχουμε καταλάβει πώς θα λειτουργούν».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γκιουλέρ: «Θα ήμασταν… ευχαριστημένοι εάν η Ελλάδα αποκτούσε F-35»

Επίδειξη αδιαλλαξίας για το κυπριακό από τον Γιασάρ Γκιουλέρ: «Στην Κύπρο επικρατεί ειρήνη εδώ και …