Αλλάζει το όριο ανάληψης γα τα capital controls

capital_controls
Ορόσημο για την άρση των capital controls ή σε πρώτη φάση της αλλαγής των ορίων ανάληψης, θα αποτελέσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, να εμφανίζεται αισιόδοξος και για την αύξηση της επιστροφής των χρημάτων που αποσύρθηκαν από τις τράπεζες.
Ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης έχει κλείσει και το ενδιαφέρον έχει στραφεί στα τέσσερα βασικά θέματα, το ασφαλιστικό, τα δημόσια οικονομικά έως το 2018, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια.
Για τη στάση των δανειστών ως προς το ασφαλιστικό, ο υποργός τόνισε ότι "ενδιαφέρονται να είναι βιώσιμο το σύστημα και το κόστος του να αποτυπωθεί στα δημόσια οικονομικά. Για τα κόκκινα δάνεια, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αφού θέσπισε την προστασία για το 60% των στεγαστικών δανείων."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε καλύτερα για το καλό όλου του κόσμου

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε πως κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να …