Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην οικογένεια άνεργου με 9 παιδιά...

reuma

Νεότερη Ενημέρωση 18 Φεβ 2016 @ 11:08

Σε επανασύνδεση της παροχής και σε ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του, δίνοντας του περιθώριο δυο μηνών προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να τύχει της αναγκαίας προστασίας, προχώρησε προς τον άνεργο πατέρα 9 παιδιών η ΔΕΗ, μετά την κοινωνική κατακραυγή από την γνωστοποίηση του θέματος με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιχείρηση, αποποιείται την ευθύνη για το κοινωνικό πρόβλημα από το κατέβασμα του διακόπτη σε κάθε "μπαχτατζή", τονίζοντας:

"Η ΔΕΗ δεν ήταν ενήμερη για το γεγονός ότι ήταν άνεργος πολύτεκνος με 9 παιδιά από τον Αμπελώνα και έχρηζε προστασίας ο συγκεκριμένος καταναλωτής, καθώς δεν είχε φροντίσει να ενταχθεί στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του, είχαν ξεπεράσει τα 6.000 ευρώ και  «εξαντλώντας κάθε περιθώριο κοινωνικής ευαισθησίας προχώρησε τελικά σε επανασύνδεση της παροχής και σε ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του και επίσης έδωσε περιθώριο δυο μηνών προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να τύχει της αναγκαίας προστασίας."

Αρχική Ενημέρωση 17 Φεβ 2016 @ 00:01

Στη διακοπή της ηλεκτροδότησης της κατοικίας άνεργου πατέρα εννέα παιδιών προχώρησε η ΔΕΗ, με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, να καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως υπεύθυνη, για μη τήρηση της προεκλογικής της υπόσχεσης με σύνθημα "κανένα σπίτι χωρίς", στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

 «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, διατυμπάνιζε παλιότερα ότι κανένα σπίτι βιοπαλαιστή δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Σήμερα όμως προχωρά σε διακοπές ρεύματος, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε φτωχούς ανθρώπους και όχι σε μπαταχτσήδες, ενώ για τις μεγάλες βιομηχανίες μείωσε δραστικά την τιμή της κιλοβατώρας.

Συγκεκριμένα το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει την διακοπή του ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά στον Αμπελώνα, ο οποίος πολύ καιρό άνεργος τώρα, αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς του, πολύ δε περισσότερο να πληρώσει λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συγκεκριμένο πολύτεκνο άνεργο και σε κάθε οικογένεια ανέργου ή βιοπαλαιστή που δεν μπορεί να πληρώσει, είτε λόγω ανεργίας, είτε γιατί μειώθηκε δραστικά το εισόδημά του. Να μην γίνεται καμία διακοπή σε τέτοιες περιπτώσεις και να μειωθεί άμεσα το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 50% σε άνεργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθούς, χαμηλοσυνταξιούχους.

Καλούμε τους άνεργους, απλήρωτους και γενικότερα όσους αδυνατούν να πληρώσουν στην ΔΕΗ ή τους γίνεται διακοπή, να απευθύνονται στο ΕΚΝΛ, στα σωματεία του και στις Λαικές Επιτροπές και αγωνιστικά να διεκδικούμε αυτά τα αιτήματα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αρχηγικός «συνωστισμός» στη Βόρεια Ελλάδα

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή με τα κόμματα από τα δεξιά …