Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους οικονομικά αναξιοπαθούντες

euro-money
Μόνο η Ελλάδα από το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει υλοποιήσει πλήρως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, κάτι που που υποχρεώνεται να πράξει από τον ερχόμενο Απρίλιο, μετά την έκθεση που κατήρτισε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, υπό τον τίτλο "Πολιτικές ελαχίστου εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα: Μία συγκριτική ανάλυση".
Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, θα έχει σκοπό να επεκταθεί και να εφαρμοστεί στο σύνολο του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, από τον Ιανουάριο του 2017.
Η μελέτη εκπονήθηκε "αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού μηχανισμού κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα".
Το υπουργείο Εργασίαςθα θεσμοθετήσει ειδικό νόμο-πλαίσιο, στον οποίο και θα εντάξει ολόκληρο το σχεδιασμό στη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΚΑ) που θα ιδρυθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αυτονομία και δημόσιο έλεγχο, το οποίο θα .

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους

Στην Τήνο βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Το μήνυμα για …