Έως 40% ο νέος συντελεστής φορολόγησης των ενοικίων-Καινούργιο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες

enoikia

1,7 εκατ. φορολογούμενοι που εισπράττουν εισοδήματα από ακίνηταθα πληρώσουν το μάρμαρο μιας και θα κληθούν να καταβάλλουν μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στην φορολόγησή τους, αφού οι πληροφορίες θέλουν το ΥΠΟΙΚ να σχεδιάζει αύξηση των φορολογικών συντελεστών και καθιέρωση ανώτατου συντελεστή 40% για τα υψηλά εισοδήματα.

Και όλα αυτά γιατί το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει με την εφαρμογή της νέας κλίμακας για τα εισοδήματα από ακίνητα υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 100 εκατ. ευρώ από αυτά που προβλέπει για φέτος ο προϋπολογισμός.

Η νέα κλίμακα που μελετάται από το Οικονομικό Επιτελείο και θα εφαρμοστεί στα εισοδήματα από ενοίκια, θα έχει αυτή την μορφή:

  • Ο συντελεστής 11% που ισχύει σήμερα για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ ανεβαίνει στο 15%, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση της πλειονότητας των ιδιοκτητών να αυξηθεί έως και 36%.
  • Ο συντελεστής 33% που επιβάλλεται σήμερα σε εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ έως και 40.000 ευρώ, αυξάνεται στο 35%.
  • Θεσπίζεται νέος συντελεστής 40%, χωρίς να αποκλείεται να «κλειδώσει» και στο 45%, για το τμήμα εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Μάρτιο σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος

O ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα Αυξήθηκαν κατά 396 …