Ξεκίνησαν τα αιτήματα παράτασης της ασφαλιστικής κάλυψης των ανασφάλιστων

giatros

Tην παράταση της κάλυψης ασθενείας των ανασφάλιστων εμπόρων, ζητά από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο και στον αρμόδιο Υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή του σημειώνει:

 «Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας μεταφέρει την αγωνία των συναδέλφων εμπόρων,  για τους οποίους λήγει σε λίγες μέρες η κάλυψη της ασθενείας τους.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 30 του ν.4320/2015, λήγει στις 29/2/2016 το δικαίωμα παροχών ασθενείας σε είδος από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ και τους ασφαλισμένους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα.

 Δεδομένου ότι το πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης των εν λόγω συναδέλφων μας εξακολουθεί να ισχύει, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που κυριαρχεί στην αγορά, παρακαλούμε για την παράταση της ισχύος της παραπάνω διάταξης, τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος.

 Θεωρούμε αναγκαίο να δοθεί η παραπάνω παράταση, ώστε να δοθεί μια προσωρινή ανακούφιση, τόσο στους εμπόρους όσο και στις οικογένειές τους, ιδιαίτερα σε έναν από τους πλέον ευαίσθητους τομείς όπως είναι η υγεία.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που συμμετείχε στο επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της συνηγόρου πολιτών του …