Η ανεργία στην Πάτρα και οι κινητοποιήσεις

anergia1

"Καλούμε τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό  και τους φορείς του σε συστράτευση, και  κινητοποίηση με πορεία έως το Σύνταγμα στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση και τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια τους χώρας, και ιδιαίτερα τους Δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία. Θα ζητηθεί από τους Δημοτικές Αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν, να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής. Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, εκδηλώσεις σε συνεργασία με Δήμους, φορείς κ.λ.π..".

Αυτό γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που αγγίζουν τους 29.230 άνεργους.

"Ο πατραϊκός λαός βγαίνει τους δρόμους για να αγωνιστεί για την επιβίωσή του, αντιπαλεύει την πολιτική που θέλει να τον πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης .Το κάθε σωματείο, φορέας, ο κάθε εργαζόμενος, έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Κανείς να μην λείψει απ’ αυτήν την κινητοποίηση, πλήρης απομόνωση αυτών που σε κάθε αγώνα για την προκοπή του λαού βρίσκουν διχαστικά διλλήματα, χίλιους τρόπους για να βάλλουν εμπόδια στην ενότητα του λαού μας υπερασπίζονται το κυρίαρχο σύστημα.

Οι άνεργοι, ανεξάρτητα με ποια πολιτική συντάσσονται, δεν πρέπει να μείνουν θεατές. Ξεπερνώντας προκαταλήψεις, την χρόνια προπαγάνδα που τους διαιρεί και δεν επιτρέπει την κοινή δράση, πρέπει να προχωρήσουν σε κοινό αγώνα για προσλήψεις, για διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των ανέργων", καταλήγει ο δήμαρχος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» στο …