Eurostat: Ελάχιστη η μείωση της Ελληνικής ανεργίας το Γ΄τρίμηνο του 2015

Eurostat

Τη μικρότερη μείωση του αριθμού των ανέργων από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στην Ελλάδα η Eurostat, κατά την διάρκεια της έρευνας εργατικού δυναμικού που διενήργησε.

Ειδικότερα το 93,6% των ανέργων Ελλήνων στο δεύτερο τρίμηνο παρέμειναν άνεργοι και στο τρίτο τρίμηνο, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε στο 62,7%.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα των ακόλουθων στοιχείων:

-Το 18% των ανέργων στο σύνολο της ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 βρήκαν θέση απασχόλησης στο τρίτο τρίμηνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν μόνο 5,9%.

-Το 19,4% των ανέργων στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους έγιναν οικονομικά μη ενεργοί (δεν αναζητούσαν εργασία) στο τρίτο τρίμηνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα ήταν μόνο 0,4%.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 3Κ/2024. Προσλήψεις στην Τράπεζα Ελλάδος και Εθνικό Τυπογραφείο (ΦΕΚ)

ΑΣΕΠ 3Κ/2024 – ΦΕΚ Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 14/01.05.20243Κ/2024 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με …