Ή πληρωμές μισθών ή απεργίες στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

dol1

Tην κήρυξη 48ωρης απεργίας, με ανοιχτή ημερομηνία, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αποφάσισε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων στο δημοσιογραφικό προσωπικό του ομίλου στις εφημερίδες «Βήμα», «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ FM».

Ημερομηνία δεν ανακοινώθηκε ως περίοδο χάριτος στην διοίκηση του ομίλου που δεσμεύτηκε ότι από 29 του μηνός όλα θα αποκατασταθούν στο οικονομικό σκέλος .

Πάντως στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, γνωστοποιεί:

"Στη συνεδρίαση που έγινε συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εφημερίδες «Βήμα» και «ΝΕΑ», ενώ ο εκπρόσωπος από το «ΒΗΜΑ FM», που δεν κατέστη δυνατόν να παρευρίσκεται, επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Η ιδιοκτησία του Οργανισμού με ανακοίνωση της, υπόσχεται επαναφορά της μισθοδοσίας του προσωπικού σε κανονικές συνθήκες από τις 29.2.2016.

Σε ό,τι αφορά, όμως, την καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016, η γενική αναφορά της διοίκησης του ΔΟΛ περί εξόφλησής τους «εντός του επόμενου εννεαμήνου, ανάλογα με τις ταμειακές ροές της επιχείρησης», δεν αποτελεί αξιόπιστη δέσμευση για τους εργαζόμενους.

Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από τη Διοίκηση του ΔΟΛ, εντός 15 ημερών, να προσδιορίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τον τρόπο και το χρόνο εξόφλησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, καταθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παράλληλα με την επαναφορά της κανονικότητας στη μισθοδοσία.

Με δεδομένη την ομόφωνη βούληση του συνόλου των εργαζομένων του ΔΟΛ για απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως μάλιστα εκφράστηκε στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις στον Οργανισμό (Νοέμβριος 2015, Φεβρουάριος 2016), η ΕΣΗΕΑ θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης της Διοίκησης του ΔΟΛ και, σε συνεργασία με τις Ενώσεις των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, θα κηρύσσει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις, κάθε φορά που αυτή θα παραβιάζεται."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ιδιώτες ιατροί στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ

Με διάταξη του νόμου 5107/2024 καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας ιδιωτών ιατρών με …