Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι ΙΔΑΧ

dimosio_pistopiitika

Την διάταξη του Γιώργου Κατρούγκαλου που αφορούσε στις «θέσεις προσωπικού πλήρους απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στο Δημόσιο, στα ν.π.δ.δ. και στους ο.τ.α. α’ και β’ βαθμού, οι οποίες θα μετατρέπονται αυτοδίκαια σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, στις οποίες θα διορίζεται το προσωπικό αυτό, εφόσον κατέχει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία γενικά προσόντα διορισμού και τα ειδικά προσόντα του κλάδου, σε θέσεις του οποίου διορίζονται», μελετά να επαναφέρει με την προσθήκη της στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα, ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η διάταξη αυτή πέρυσι δεν είχε ψηφιστεί, αλλά εκτιμάται ότι φέτος όλα θα είναι διαφορετικά και θα οδηγήσει στην μονιμοποίηση 40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Δημοσίου, καθώς οι θέσεις που μετατρέπονται, εντάσσονται σε υφιστάμενους κλάδους αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας ή, αν δεν υπάρχουν, σε συνιστώμενους κλάδους αντίστοιχης ειδικότητας.

Να επισημανθεί ότι από την εν λόγω ρύθμιση είχαν εξαιρεθεί:

α. οι δημοσιογράφοι

β. οι νομικοί συνεργάτες και οι δικηγόροι που απασχολούνται στο δημόσιο και εκείνοι των οποίων η σχέση εργασίας προσομοιάζει με αυτή της εντολής

γ. το ειδικό επιστημονικό προσωπικό

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί …