Τα βήματα των επιτυχημένων

job-interview-660x330

Το ότι κάποιος ανεβαίνει επαγγελματικά και κάποιος άλλος με τα ίδια προσόντα, δεν κάνει το επόμενο βήμα, σημαίνει ότι ίσως κάτι κάνει λάθος ή κάτι δεν έχει εντοπίσει εγκαίρως.

Για να δούμε τα 5 πρώτα βήματα τω λεγόμενων "επιτυχημένων" και αν εμείς τα εφαρμόζουμε στην προσπάθειά μας.

  • 1.Δεσμεύσου ολοκληρωτικά.

Κάθε φορά που αναλαμβάνεις να φέρεις εις πέρας κάτι οφείλεις να δοθείς με όλο σου τον εαυτό. Μην αφήνεις μια δουλεία που έχεις ήδη ξεκινήσει για να αναλάβεις μια άλλη. Κάθε φορά θα πρέπει να αφιερώνεσαι αποκλειστικά σε ένα μόνο πράγμα. Δεν θα έχεις σωστό αποτέλεσμα αν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

  • Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Το μυαλό σου δεν λειτουργεί όπως ένας υπολογιστής στον οποίο έχεις ανοίξει δεκάδες καρτέλες. Όπως έχουν αποδείξει και οι έρευνες άλλωστε ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι απίστευτα κακός στις πολλαπλές αποστολές. Για αυτό ακριβώς κάθε φορά θα πρέπει να αφιερώνεσαι αποκλειστικά σε ένα και μόνο πράγμα όχι μόνο για να μην χάσεις την εστίασή σου, αλλά και για να μην κάνεις λάθη και χάσεις σημαντικό χρόνο.

  • Εργάσου χωρίς διακοπή

Η εργασία σου πρέπει να βρίσκεται πάντα στο σημείο στο οποίο έχεις δοθεί ολοκληρωτικά γιατί σε αυτό η πρόοδος που σημειώνεις γίνεται με ρυθμούς αστραπής. Ακόμα και μία μικρή διακοπή όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι αυτή, θα σε καθυστερήσει, ενώ θα χρειαστείς τουλάχιστον 23 λεπτά για να επιστρέψεις στο προηγούμενο επίπεδο.

  • Κάνε παρέα με επιτυχημένους ανθρώπους

Το να είσαι ο εξυπνότερος από τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν δεν πρόκειται ποτέ να σε βελτιώσει και να σε κάνει καλύτερο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που είναι γεμάτοι ενέργεια, δραστήριοι και ανοιχτόμυαλοι. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να κινητοποιείς τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους.

  • Έλεγξε τα συναισθήματά σου

Και το πιο σημαντικό; Μην τα αφήνεις να γιγαντωθούν μέσα σου. Συναισθήματα όπως απογοήτευση, θυμός, αγωνία και άγχος, το μόνο που θα κάνουν είναι να σε οδηγήσουν στον κατήφορο. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ακόμα και οι άνθρωποι που είναι αποδοτικοί και επιτυχημένοι, μοιάζουν με εσένα. Έχουν τους ίδιους ακριβώς φόβους και μεγάλες αγωνίες.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί …