Δύσπιστοι σχεδόν σε όλα οι Έλληνες

ellines1

Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση, είναι το τρίπτυχο των προβλημάτων που απασχολούν στο μεγαλύτερο τμήμα τους Έλληνες, όπως προκύπτει από τα επίσημα ανακοινωθέντα προβλήματα του νέου ευρωβαρόμετρου, που διαμορφώνεται ως εξής:
-Κορυφαίο εθνικό πρόβλημα η ανεργία σε 55%
-Υψηλές μεταναστευτικές ροές σε 52% και
-Δυσμενή κατάσταση της οικονομίας σε 45%)
Στη μετανάστευσης η πλειοψηφία των Ελλήνων στο 85%, θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες–μετανάστες κατοχυρώνοντας το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 κρατών–μελών.
Το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές.
Παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, με το 45% να αναμένει επιδείνωση της ζωής του και το 92% να δηλώνει ότι η ποιότητα της ζωής του έχει υποτιμηθεί.
Δυσπιστεί στο σύνολο των εγχώριων και ευρωπαϊκών θεσμών το 81%, που δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.
Επίσης σε ποσοστό 70% οι Έλληνες τάσσονται υπέρ του ευρώ και της Ευρωζώνης, ενώ σε συντριπτικό ποσοστό 80%, εκφράζει δυσπιστία ως προς τα ΜΜΕ.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Η ομιλία σε πολίτες στη Χαλκίδα

Ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας ενόψει των ευρωεκλογών Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης …