Ένταξη εργαζομένων στο ανθυγιεινό επίδομα

xyta
Στο άρθρο 22 του Ν4368/2016, αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος ομάδας εργαζομένων, που επιτέλους εντάχθηκαν σε καθεστώς επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με την καταβολή του ανάλογου επιδόματος στο σύνολο του προσωπικού του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Η απόφαση αφορά όλους ανεξαρτήτως ειδικότητας, που εργάζονται στους χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), σε σταθμούς μεταφόρτωσης, στην ανακύκλωση και σε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.
Για το θέμα υπάρχει ικανοποίηση από το Εργατικό Σωματείο, τα μέλη του οποίου ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους:
"Εκφράζεται η ικανοποίηση για τη δικαίωση του αιτήματος, το οποίο σημειωτέον απολάμβαναν όλοι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Δικαιώθηκε ένας μακροχρόνιος και επίπονος αγώνας μας, θέτοντας τέρμα σε αμφισβητήσεις. Ευχαριστούμε τόσο την απελθούσα εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, που ομόφωνα αποφάσισε την καταβολή του, όσο και παρούσα εκτελεστική για τη συμπαράστασή της, στη διεκδίκηση του αιτήματος «και ιδιαίτερα την πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Ρ. Δούρου που στήριξε με όλες της τις δυνάμεις το αίτημα μας μέχρι την τελική επίλυση του".
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κάλεσμα: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Τετάρτη 1η Μάη στην απεργία και στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Δεν είναι αργία, είναι απεργία: Μαχητική εργατική Πρωτομαγιά Στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος η …