Αντιδρά στο ασφαλιστικό των νομικών ο πρόεδρος των Ευρωπαίων δικηγόρων

dikhgoroiii

Κριτική στις επιχειρούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εκφράζει στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο Γάλλος πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων Michel Benichou, κάνοντας λόγο για «έλλειψη ασφάλειας δικαίου στη χώρα και στην απελπιστική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι Έλληνες δικηγόροι».

«Στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE),  στο οποίο  συμμετέχουν ως πλήρη μέλη 32 χώρες και άλλες 13 ως συνδεδεμένα μέλη ή παρατηρητές, εκπροσωπώντας πάνω από 1 εκατομμύρια  δικηγόρους, αναφέρεται στις επιπτώσεις από τις προωθούμενες αλλαγές και τις συνακόλουθες αυξήσεις των εισφορών, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δικηγόρους δεν μπορούν ν’  ανταποκριθούν ούτε στις σημερινές ασφαλιστικές εισφορές.

Η παρέμβαση της Κυβέρνησης στην οικονομική και προσωπική κατάσταση των δικηγόρων στρέφεται ευθέως κατά της ανεξαρτησίας τους, η οποία αποτελεί ουσιαστική απαίτηση σε κάθε δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα και προϋπόθεση  άσκησης του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε πολίτη για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.

Το σχέδιο αυτό θα έχει άμεση επίδραση που αυτή η τεράστια επιβάρυνση θα επιφέρει τελικά στους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στους οικονομικά πιο αδύναμους, αναφορικά με το υψηλό, κόστος προσφυγής των πολιτών  στη Δικαιοσύνη.

Υπάρχει  έλλειψη ασφάλειας δικαίου στη χώρα και στην απελπιστική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι Έλληνες δικηγόροι, πολλοί εκ των οποίων θ’ αναγκαστούν είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμα είτε ν’ αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό, στηλιτεύει το γεγονός ότι οι δραστικές αυτές αλλαγές, είναι «τυφλές», δεν συνοδεύονται, όπως θα έπρεπε, από τις αναγκαίες σχετικές αναλογιστικές μελέτες.

Ζητώ από την Ελληνική Κυβέρνηση να επανεκτιμήσει το ζήτημα, σε μια τέτοια δε περίπτωση δηλώνει τη διάθεση των Ευρωπαίων δικηγόρων να συμβάλλουν για την από κοινού αναζήτηση άλλων λύσεων.»

Τέλος εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους Έλληνες δικηγόρους, καθώς και την πρόθεσή του να συμβάλει στην αναζήτηση άλλων λύσεων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …