Υπεγράφη η απόφαση των προστίμων των ανασφάλιστων οχημάτων

anasfal
Ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα  Αλεξιάδη, να υπογράφει τελικά την απόφαση έναρξης της διαδικασίας διασταύρωσης των στοιχείων και εντοπισμού των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων, που θα λάβουν τα ειδοποιητήρια των προστίμων.
-Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία.
-Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:
- Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες - Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
- Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
- Χρηματική ποινή μέχρι €3.000
Αυτές είναι οι κυρώσεις και οι ποινές για περίπου 600.000 οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα, για τους οποίους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, υπέγραψε τη απόφαση επιβολής προστίμων, με τα πρώτα ραβασάκια να αποστέλλονται εντός του μήνα.
Σε όλους αυτούς το υπουργείο θα δώσει 10ήμερη προθεσμία να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, πληρώνοντας όχι μόνο το κόστος των ασφαλίστρων αλλά και πρόσθετο τέλος 250 ευρώ και αμέσως μετά θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Η απαξίωση του ΕΣΥ έχει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Η αναπληρώτρια …