Οριστικό το τέλος των 5 λεπτών στα τυχερά δελτία στον ΟΠΑΠ

opap-dt

Από τον Απρίλιο θα πρέπει ο ΟΠΑΠ να αποδώσει στο Δημόσιο τα έσοδα από την επιβολή του ειδικού τέλους, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει επιβληθεί, αφού όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με την απόφαση αυτή:

  1. Ορίζεται ο χρόνος απόδοσης στους τρεις μήνες, από τον ένα μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  1. Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μηνιαία απόδοση του τέλους.
  1. Η απόφαση εναρμονίζεται με τη υποχρέωση απόδοσης των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παίγνια (Gross Gaming Revenue).

Επισημαίνεται ότι το τέλος των 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη επιβλήθηκε ως ένα από τα ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Με βάση τον νόμο θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί από 1ης Ιανουαρίου αλλά λόγω των αντιδράσεων (σ.σ. ο ΟΠΑΠ έχει προσφύγει στο ΣτΕ) αλλά και τεχνικών προβλημάτων το μέτρο δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Την ίδια ώρα, παραμένουν τα σενάρια περί ακύρωσης του μέτρου και αναζήτησης νέων ισοδύναμων για να καλυφθεί η «τρύπα» στα δημόσια ταμεία.

Τόσο η διοίκηση του ΟΠΑΠ όσο και οι πράκτορες εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την επιβολή του πρόσθετου τέλος υποστηρίζοντας ότι αφ΄ ενός δεν θα φέρει τα έσοδα που έχουν προϋπολογίσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών αφ΄ ετέρου θα επηρεάσει αρνητικά τη συμπεριφορά των παικτών. Μάλιστα οι πράκτορες παρουσίασαν και μελέτη της εταιρείας συμβούλων PwC για τις αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά από την εφαρμογή του μέτρου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Σαφάρι» ελέγχων από την ΑΑΔΕ το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, για το σύνολο του τρέχοντος έτους επιδιώκεται η …