Συγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ των Μισθωτών Τεχνικών

ΤΣΜΕΔΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, έξω από το ΤΣΜΕΔΕ, προγραμμάτισαν για την Πέμπτη τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, μηχανικοί, γεωλόγοι, τεχνολόγοι, τεχνικοί και σχεδιαστές, με το σωματείο για να μπορέσουν να συμμετάσχουν, να ανακοινώνει την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας 9 το πρωί, με 12 το μεσημέρι.
«Η μαζική αντίσταση υποχρεώνει την κυβέρνηση σε ελιγμούς και δήθεν «βελτιώσεις» στο σχέδιο – έκτρωμα. Οι πρόσφατες «παραχωρήσεις» της κυβέρνησης αφορούν μια μεταβατική περίοδο 3ετούς «προσαρμογής» προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, ενώ διατηρούνται οι εξοντωτικές εισφορές (χωρίς την 3ετή έκπτωση) σε όσους έχουν εισόδημα κάτω των 7.033 €.
Οι συνολικές επιβαρύνσεις από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους κυμαίνονται από το 65% έως 350% (!!!) για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μειώνεται το ποσοστό της επιβάρυνσης και αυξάνονται οι συντάξεις.
Σε προηγούμενες εξαγγελίες της η κυβέρνηση έδινε στον άνεργο νέο επιστήμονα το δικαίωμα να πληρώνει 2.500 € το χρόνο αντί για 2.800, καθώς και την «δυνατότητα» σε όσους έχουν προχωρήσει σε αναστολή επαγγέλματος να παραμένουν ανασφάλιστοι και χωρίς περίθαλψη! Παρά τις όποιες «τροποποιήσεις» η κυβερνητική πρόταση διατηρεί τον αντιλαϊκό – ανταποδοτικό της χαρακτήρα. Διαλύει πλήρως την κοινωνική ασφάλιση και από κοινωνικό δικαίωμα την μετατρέπει σε ατομική υποχρέωση και ευθύνη.
Προβλέπει σαρωτικές μειώσεις στις συντάξεις και εξοντωτικές εισφορές. Πετά εκτός επαγγέλματος όσους αδυνατούν να πληρώσουν, αυξάνει την μαύρη εργασία και την μετανάστευση. Επιταχύνει τις κατασχέσεις όσων έχουν ατομικές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει και νομιμοποιεί το καθεστώς των εργαζόμενων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, αντί να προχωρήσει στην άμεση κατάργησή του.
Ο Υπ. Εργασίας διατείνεται ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα πληρώνουν μόνο το 6,5% για κύρια σύνταξη ενώ το υπόλοιπο 13,5% θα επιβαρύνει τους εργοδότες! Όμως το υπόλοιπο 24,95% (εισφορά για σύνταξη, επικουρική, εφάπαξ, κλάδος υγείας) παραμένει… Ακόμα κι αν ισχύσει κάτι τέτοιο, ας μας εξηγήσει ο Υπουργός, πώς ακριβώς φαντάζεται, ότι οι εργοδότες θα πληρώσουν το 13,5%;
Οι εργοδότες προειδοποιούν πως δεν αποδέχονται να πληρώνουν παραπάνω και ότι θα μετακυλήσουν την όποια επιβάρυνση στους εργαζόμενους», τονίζει στην σχετική του ανακοίνωση, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …