Το 2017 επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

poioi-dikaiountai-to-elaxisto-egguimeno-eisodima.w_hr
1ης-1ου-2017 θα ανοίξει η εφαρμογή σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το οποίο επειδή δεν αξιολογήθηκε θετικά από την αρχή του,  επανασχεδιάστηκε και θα αφορά στο σύνολο των μορφών αλληλεγγύης του Εθνικού Συστήματος, με το σχετικό νομοσχέδιο να αναμένεται να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί στη βουλή έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.
Την ανακοίνωση έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, συμπληρώνοντας στην συνέντευξή της στην ΕΡΤ:
"Θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για 60.000 με 70.000 κόσμο σε περίπου 30 δήμους. Οι δομές φτώχειας ήταν δομή του ΕΣΠΑ η οποία τελείωσε και έπρεπε να σχεδιαστεί. Σε συντονισμό με τους περιφερειάρχες της χώρας και τον κ. Χαρίτση σχεδιάσαμε επί 3 μήνες με διαφάνεια και ετοιμάζουμε 400 νέες δομές στη χώρα.
Φαγώθηκαν όλα τα ΕΣΠΑ γιατί γίνονταν την τελευταία στιγμή εν κρυπτώ και όταν προκηρύσσονταν τα έπαιρναν ανισότιμα ανά την Ελλάδα, οι ημέτεροι.
50% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας μου παρέδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Επεκτείνονται και δεν καταργούνται οι δομές φτώχειας. Θα δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες κοινωνικές επιχειρήσεις  από άνεργες μητέρες, ενώ στοχεύουμε το 2016 στην επέκταση της σίτισης, σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …