Ανθρώπινο δράμα σε πλήρη εξέλιξη(VIDEO&ΦΩΤΟ)

738590_0140ece349fc595c4b60bed15f090821

Συγκλονίζουν τα μηνύματα που γράφουν στα αγγλικά, οι δεκάδες πρόσφυγες που έχουν ξεκινήσει από την Κοζάνη προκειμένου φτάσουν με τα πόδια στα σύνορα.

"Βοηθήστε μας" γράφουν οι πρόσφυγες σε λευκά χαρτιά τα οποία δείχνουν στον φωτογραφικό φακό του kozanimedia.gr.

"Μας σταματάτε, γιατί; " γράφει ένας άλλος.

"Ευχαριστούμε Ελλάδα αλλα θέλουμε να περάσουμε τα συνόρα"

Ακόμα και τις αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδίασε στα Τέμπη μια ομάδα προσφύγων που λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης πήρε την απόφαση να ξεκινήσει πεζή ένα ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων μέχρι τα σύνορα.

Την ώρα που στην εθνική οδό κυκλοφορούσαν και πάλι ΙΧ και νταλίκες, οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κατέβηκαν στο οδόστρωμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Προς στιγμή και μετά τα πρώτα μέτρα της διαδρομής κλούβα της Αστυνομίας τους διέκοψε την πορεία με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία στη μέση της εθνικής οδού. Κατόπιν αυτού διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, προκαλώντας και ένταση των οδηγών. Λίγα λεπτά αργότερα όμως η αστυνομία άνοιξε ξανά τον δρόμο. 

Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο επόμενο χιλιόμετρο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα ζητώντας από τους πρόσφυγες να μετακινηθούν στην άκρη του οδοστρώματος. Ωστόσο, αυτοί αντέδρασαν πραγματοποιώντας νέα καθιστική διαμαρτυρία!

 2.558 σκηνές θα παραλάβει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν 14.350 πρόσφυγες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη σημερινή απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, η οποία ενέκρινε την κατ' εξαίρεση διάθεση από το Αποθηκευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 2.058 σκηνών των 6 ατόμων και 500 σκηνών των 4 ατόμων, «προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινά καταλύματα φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων».

Τις σκηνές θα παραλάβουν οι Ειδικές Δυνάμεις, ενώ υπεύθυνη για τη σωστή ανάπτυξή τους είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο, η τιμή του κρέατος ήταν αυτή που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση (+1,6%) παγκοσμίως …