Αντιστοίχιση βιογραφικών με θέσεις εργασίας

logo-eures_1
Η καταπολέμηση της ανεργίας με την καλύτερη αντιστοίχιση της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας, η επικαιροποίηση του κανονισμού από το Συμβούλιο, είναι οι στόχοι της νομοθετικής πρόταση για τον εκσυγχρονισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης, που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το Ευρωκοινοβούλιο και η οποία συμπεριλαμβάνει μια πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων με τα άτομα που αναζητούν εργασία και τις κενές θέσεις εργασίας.
Η πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων του δικτύου EURES ιδρύθηκε το 1993 ως ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών της ΕΕ, της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν, καθώς και των εταίρων, όπως ιδιωτικά γραφεία εργασίας, συνδικάτα και ενώσεις εργοδοτών.
Σήμερα αποφασίστηκε να παρέχεται δωρεάν η υπηρεσία της αυτόματης αντιστοίχισης προσφορών εργασίας και αιτήσεων, που θα ανοίξει το δρόμο μεγαλύτερης συμμετοχής στους σε εργοδότες και συνδικάτα, αξιοποιώντας διασυνοριακά τους νέους, αφού όλες οι θέσεις εργασίας που θα δημοσιεύονται από δημόσιους οργανισμούς στα κράτη μέλη, θα διατίθενται πανευρωπαϊκά μέσω της ίδιας διαδικτυακής πύλης της εξυπνότερης πύλης του EURES.
Σημαντικό στοιχείο, ότι η εθνικότητα δεν θα αποτελεί σημείο διάκρισης στην απασχόληση, στην αμοιβή και στους όρους εργασίας.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης: Ερευα και για 1.000 περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων

Υπογράμμισε ότι όλες οι περιπτώσεις παράνομων ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίσθηκαν από τις διωκτικές …