Καταδίκη για πρόκληση καρκίνου για την Johnson & Johnson

F19D15CD26C1576081CC14D1098AA1D3

Για το θάνατο από καρκίνο των ωοθηκών γυναίκας από τις ΗΠΑ, καταδικάστηκε η γνωστή εταιρεία Johnson & Johnson, που θα καταβάλλει ως αποζημίωση στην οικογένειά της το ποσό των 72 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς κρίθηκε υπεύθυνη για δύο προϊόντα της το ταλκ για μωρά και το αφρόλουτρο «Shower to Shower».
Η Ζακλίν Φοξ, η οποία ζούσε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, χρησιμοποιούσε για περισσότερα από 35χρόνια το ταλκ για μωρά της Johnson & Johnson και το αφρόλουτρο «Shower to Shower» για την γυναικεία υγιεινή. Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών και πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο στην ηλικία των 62 ετών. Έπειτα από τρεις ολόκληρες εβδομάδες, οι ένορκοι στο δικαστήριο του Μιζούρι έκριναν το βράδυ της Δευτέρας ότι η Johnson & Johnson είναι ένοχη για απάτη, αμέλεια και συνωμοσία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δικαστήριο του Μιζούρι διέταξε την Johnson & Johnson να καταβάλει στην οικογένεια της Ζακλίν Φοξ το τεράστιο αυτό ποσό, ενώ την ίδια ώρα σε βάρος της εταιρείας εκκρεμούν περισσότερες από 1.200 παρόμοιες υποθέσεις. Πρόκειται για αγωγές που έχουν γίνει από πολίτες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της, δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα που παράγει και τα οποία έχουν ως βάση το ταλκ, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο!
Στον επιστημονικό κόσμο υπάρχει διχογνωμία για την υπόθεση με την Αmerican Cancer Society να υποστηρίζει δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα προϊόντα που περιέχουν σκόνη ταλκ αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και την International Agency for Research on Cancer, ένωση ειδικών που υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να κατατάσσει το ταλκ ως «πιθανό καρκινογόνο».
Η εταιρεία που θα κάνει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο πιστεύοντας ότι θα πετύχει να μειωθεί η τελική ποινή, μέσω του εκπροσώπου της Κάρλ Γκούντριτς, δήλωσε πως: "H Johnson & Johnson είναι απογοητευμένη με την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς η ασφάλεια και η υγεία των καταναλωτών είναι η μεγαλύτερη ευθύνη μας. Συμπάσχουμε με την οικογένεια της γυναίκας αλλά πιστεύουμε ότι η ποιότητα του ταλκ που χρησιμοποιούμε, υποστηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών ερευνών.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης σε Δούκα: Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση

Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου …