60.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ

συνταξιούχοι

Μείωση δαπάνης από την καταβολή του συγκεκριμένου Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων κατά 223.000.000 ευρώ, έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2016 η κυβέρνηση, που σημαίνει ότι φέτος δεν θα δοθούν τα 900.000.000 ευρώ που δόθηκαν πέρυσι για το ΕΚΑΣ, άρα κάποιοι θα το χάσουν και μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός δικαιούχων.
Κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μειώσεων ακόμα και πάνω από 30%, στο πλαίσιο της συνολικής εξοικονόμησης της συνταξιοδοτικής δαπάνης, που για το τρέχον έτος πρέπει να ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δις ευρώ.
Ήδη υπάρχει ψαλίδισμα σοβαρό στα επίπεδα του 50% για τα μερίσματα που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) σε περίπου 284.000 συνταξιούχους.
Το ΕΚΑΣ χορηγήθηκε πέρσι σε περίπου 350.000 δικαιούχους ΕΚΑΣ, καταβάλλεται μετά τον Απρίλιο, συνεπώς τι πραγματικά θα χάσουν από το εισόδημά τους οι δικαιούχοι, θα το διαπιστώσουν μέσα στο καλοκαίρι.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα: Σήμερα η τελευταία ημέρα καταβολής - Για ποιους θα είναι αυξημένο

Για ποιους θα είναι αυξημένο το φετινό δώρο - Ποιοι δικαιούνται Δώρο Πάσχα - Πότε και τι θα …