Ακατάσχετος λογαριασμός θα δημιουργηθεί για εταιρίες

ypoik_38

Την απόφαση θεσμοθέτησης ακατάσχετου λογαριασμού επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, στην οποία έλαβε μέρος, ικανοποιώντας τους εκπροσώπους των εμπορικών τάξεων, που είχαν καταθέσει και σχετικό αίτημα, ώστε να μπορέσει να κινηθεί και να ανακάμψει ο εμπορικός κόσμος της χώρα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, για αυτό το μέτρο εμφανώς ικανοποιημένος ανέφερε:
«Είναι μια απόφαση που θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα ενός μίνιμουμ προγραμματισμού. Η ΕΣΕΕ θα θέσει στη διάθεση του Υπουργείου Οικονομικών όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα στοιχεία για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών που θα καταστήσουν το μέτρο άμεσα αποτελεσματικό.»
Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε άλλες τρεις αποφάσεις του υπουργείου που αφορούν τους επιχειρηματίες και οι οποίες είναι:
α) οι δωρεές από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης πρόκειται να έχουν απαλλαγή από τον ΦΠΑ,
β) αναφορικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου θα συγκροτηθεί ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο,
γ) μετά την Αξιολόγηση θα τεθεί σε προτεραιότητα το θέμα του «φορολογικού ανταγωνισμού» που πλήττει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΕ: Ποιός «σηκώνει το τηλέφωνο» για να μιλήσει στον Τραμπ;

Στην Ευρώπη έκδηλος είναι ο φόβος για ενδεχόμενη επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο …