1.010 ευρώ ο κατώτατος μισθός και διετή ΣΣΕ για την ΕΤΕΡ

eter-logo

Με την υπογραφή της ΣΣΕ διάρκειας δύο ετών και τα κατώτατου μισθού τα 1.010 ευρώ, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και στην  Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών.

Ικανοποίηση εξέφρασε για το τελικό αποτέλεσμα η ΕΤΕΡ, ειδικά για τα άρθρα 6 και 7, με το πρώτο να αναφέρει: «Οι καθοριζόμενες αποδοχές οφείλονται για πενθήμερη, συνεχούς ωραρίου, 8ωρη ανά ημέρα, εβδομαδιαία εργασία σαράντα (40) ωρών». Στο δεύτερο επισημαίνεται: «Σε περίπτωση μεταβίβασης, συγχώνευσης ή απόσχισης της εκμετάλλευσης της επιχείρησης ή αλλαγής προσώπου του εργοδότη, η όποια αλλαγή δεν έχει καμιά βλαπτική ή δυσμενή συνέπεια για κάθε φύσης εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό ή εθιμικό δικαίωμα του εργαζομένου τεχνικού (ηχολήπτη ή ηλεκτρονικού), αναγνωρίζεται δε ως προϋπηρεσία του το σύνολο της διανυθείσας στον προηγούμενο εργοδότη προϋπηρεσίας, η δε σύμβαση εργασίας του θεωρείται ως ενιαία και μηδέποτε διακοπείσα».

Αναλυτικά η συμφωνία ΕΔΩ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Μονή Δαφνίου την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για την Πέμπτη Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη το πρωί θα …