Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε στην εκπομπή «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε για την προσπάθεια να σωθεί η χώρα και την οπισθοχώρησε που έκανε μετά το δημοψήφισμα, όταν διαπίστωσε «ότι παίζεται πια το μέλλον του Ελληνικού λαού.» Θεώρησε ότι άμεσα θα επιστρέψει η τρόικα και το Πάσχα «μαζί με την ανάσταση του ιού του θεανθρώπου, θα έρθει και η ανάκαμψη της οικονομίας.»
«Δεν συσχετίζω καθόλου την αξιολόγηση με την προσφυγική κρίση, ούτε είναι στο σχεδιασμό μου να τους πω ότι εφόσον έχουμε κρίση ελάτε να βγούμε έξω από τα πλαίσια της συμφωνίας. Η συμφωνία θα τηρηθεί. Όμως η προσφυγική κρίση εκ των πραγμάτων βάζει σε άλλο πλαίσιο τον τρόπο σκέψης στην Ευρώπη.»
Παραδέχθηκε ότι έχει κάνει και λάθη στην επιλογή των συνεργατών του, ενώ διέψευσε ότι «δεν θα υπάρξει ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Ευρωπαικό Σοσιαλδημοκρατικό χώρο, σημειώνοντας ότι σκοπός του είναι η Σοσιαλδημοκράτες να στραφούν προ την πολιτική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ.»
Χρακτήρισε ανόητες τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το δημοψήφισμα:«Είναι μία απολύτως ανόητη κριτική και είναι ανόητη διότι είχα βγει και είχα δηλώσει ότι αν χάναμε το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να παραμείνω πρωθυπουργός».
Ερωτηθείς τι διαφορετικό έχει ο ίδιος από τους προηγούμενους μνημονιακούς Έλληνες πρωθυπουργούς, απάντησε: «Εμείς φέραμε μια συμφωνία με ανοιχτά τα μέτωπα, να δίνουμε μάχες, για τις συντάξεις, την δίκαιη κατανομή των βαρών και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ακι την προστασία των αδυνάτων.»
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στη στάση της Τουρκίας, τονίζοντας: «Είδαμε και πάθαμε να πειστεί η άλλη πλευρά να υιοθετήσει το operation plan του ΝΑΤΟ. Και να δεχθεί να κάνει πίσω σε παράλογες απαιτήσεις όπως για παράδειγμα ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να επιχειρεί στα Δωδεκάνησα, επειδή δήθεν τα Δωδεκάνησα είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή με βάση μία σύμβαση που είχαμε κάνει με την Ιταλία το ’49, που δεν είχε καμία σχέση η Τουρκία».
Στα επίμαχα θέματα και το ζήτημα των απειλών εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν, με τον πρωθυπουργό να μιλά για το τηλέφωνο που δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Θέλησε να μου μεταφέρει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Μου είπε, "η Κομισιόν είναι μαζί σας, να το έχεις στο μυαλό σου. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου η Ελλάδα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να βοηθηθεί. Να μην μείνει αβοήθητη και να αντιμετωπίζει τα βάρη ολόκληρης της Ευρώπης"».
Αναφορικά στο βέτο που ανακοίνωσε ως απειλή προς την Ευρώπη, εξήγησε:«Αν δεν είχα θέσει βέτο και αν δεν είχαν μπει αυτά που μπήκαν στις γραπτές αποφάσεις, σήμερα δεν θα έδειχναν όλοι με το δάχτυλο την Αυστρία, αλλά θα έλεγαν στην Ελλάδα 'πρόβλημά σας κύριοι'. Ετέθη το βέτο στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής. Επιφυλάχθηκα, για να εγκρίνω τα τελικά κείμενα συμπερασμάτων που αφορούσαν και το Brexit σε σχέση με το τι θα έμπαιναν στα συμπεράσματα για το προσφυγικό».
Σχετικά με το γνωστό επεισόδιο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Ρόδο και την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει τον ανεφοδιασμό του, απάντησε: «Καταρχήν συνέβη αυτό το περιστατικό. Και η απάντηση από την πλευρά μας ήταν άμεση. Μας πρότειναν εναλλακτικό σχέδιο πτήσης και τους απαντήσαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει να μας δώσουν σχέδιο πτήσης. Μπορούμε να πάμε στον προορισμό μας και από άλλη διαδρομή».
Τέλος για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός το υποστήριξε δεόντως επισημαίνοντας:«Η πρόταση η οποία έχουμε κάνει και την καταθέσαμε και στους θεσμούς και στην ελληνική κοινωνία είναι στο γράμμα της συμφωνίας και προστατεύει πλήρως τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων. Η πρόταση που καταθέσαμε δεν είναι αυτή που επιθυμούμε. Μειώνουμε 1% το ΑΕΠ, καθιστούμε βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, δημιουργούμε τη δυνατότητα μιας δίκαιης κατανομής των βαρών».