Παιδική "απάνθρωπη" εργασία-Η θέση της Ελλάδας

paidi

Στην δημοσιότητα κυκλοφορεί κατάλογος με τις χειρότερες χώρες του κόσμου όσον αφορά στην παιδική εργασία, μεταξύ συνολικά 197 κράτη, όπου την πρώτη θέση με τις χειρότερες συνθήκες για να εργάζεται ένα παιδί, να την κρατά μέχρι πρόσφατα η Ερυθραία.

Ακολουθούν η Σομαλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, εγώ την δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Μιανμάρ, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Ζιμπάμπουε, η Υεμένη, το Μπουρούντι και η Νιγηρία.

Η Κίνα διατηρεί υψηλή θέση, μιας και με ανεπίσημους υπολογισμούς, πάνω από 100.000 παιδιά εργάζονται στον κατασκευαστικό τομέα της κινεζικής βιομηχανίας και βιοτεχνίας.

Όλες οι ανάλογες οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ραγδαία αύξηση της παιδικής εργασίας σε χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας εκτιμά πως περισσότερα από 85 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών εργάζονται σε όλο τον κόσμο, με την UNESCO την ίδια ώρα να κάνει λόγο για ζοφερή κατάσταση στην παιδική εργασία.

  • Στην Ιταλία, μια μελέτη τον Ιούνη του 2013, ανέφερε ότι εργάζεται το 5,2% των παιδιών κάτω των 16 ετών.

  • Στη Βουλγαρία ανήλικα παιδιά εργάζονται μέχρι και 10 ώρες στις καπνοβιομηχανίες και στη Μολδαβία οι διευθυντές των σχολείων, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και των γεωργικών συνεταιρισμών έχουν υπογράψει συμβάσεις που επιβάλλουν στους σπουδαστές να βοηθούν στη συγκομιδή.

  • Στη Γεωργία εργάζεται το 29% των παιδιών ηλικίας 7 - 14 ετών και το αντίστοιχο ποσοστό στην Αλβανία είναι 19%.
  • Στη Ρωσία, σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, εργάζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο παιδιά.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι Τούρκοι λένε «ευχαριστώ» στον Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

«Ο Θεός να έχει καλά τον πρόεδρό μας. Έκανε το ίδιο και με την Αγία …