ΕΟΠΥΥ: Νέο σύστημα επιλογής γιατρών

giatros

Νέο σύστημα επιλογής συμβεβλημένων γιατρών, από τον ερχόμενο Απρίλιο, προωθεί η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Η επιλογή θα γίνεται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με το πόσες ιατρικές επισκέψεις ασφαλισμένων μπορεί να καλύψει το ΕΣΥ.
Για τις ιατρικές επισκέψεις που δεν θα καλύπτονται από το ΕΣΥ, ο ΕΟΠΥΥ θα υπογράφει συμβάσεις ανά περιοχή με ιδιώτες γιατρούς.
Νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν και στη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να γράφονται αυτές οι εξετάσεις. Όσοι γιατροί τους αγνοούν συστηματικά θα ελέγχονται και θα δίνουν γραπτές εξηγήσεις.
Σε περίπτωση που οι εξηγήσεις κριθούν «ανεπαρκείς» τότε οι γιατροί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα, ενώ θα απειλούνται και με διακοπή της σύμβασης.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ήδη στείλει στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) οκτώ κανόνες συνταγογράφησης που προβλέπουν μεταξύ άλλων: «πλαφόν» διαγνωστικών εξετάσεων που θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς ανάλογα με τη διάγνωση και την κατηγορία νόσου.
Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται και οι περιορισμοί στα παραπεμπτικά. Συγκεκριμένα, για κάθε ειδικότητα θα υπολογίζεται ο αριθμός των παραπεμπτικών και θα προκύπτει ο μέσος όρος. Όποιος γιατρός ξεπερνά κατά 20% το μέσο παραπεμπτικό θα καταγράφεται η υπέρβαση και θα γίνεται έλεγχος.
Για τον λόγο αυτό, ήδη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης έχει ζητήσει από τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας στοιχεία για τον αριθμό των ιατρικών επισκέψεων ασφαλισμένων που μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι Τούρκοι λένε «ευχαριστώ» στον Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

«Ο Θεός να έχει καλά τον πρόεδρό μας. Έκανε το ίδιο και με την Αγία …