Οι λόγοι της πρωτιάς των Ελλήνων στην απογοήτευση

apelpisiaaaa

Στις χώρες με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στην ΕΕ, σύμφωνα με τις απόψεις των πολιτών της χώρας, κατατάσσουν την Ελλάδα, τα στοιχεία της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ευρωβαρόμετρο  ανακοίνωσε τα παρακάτω:.

Οι Έλληνες, περισσότερο από όλους τους ευρωπαίους πολίτες, εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης, αφού ανήσυχοι για την πορεία της ΕΕ είναι 7 στους 10, που πιστεύουν  ότι η ΕΕ έχει πάρει λάθος δρόμο.

-Δυσπιστία εκφράζεται απέναντι στο θεσμό της ΕΕ από 8 στους 10 Έλληνες, με το ποσοστό δυσπιστίας να ανέρχεται σε 81% και την εμπιστεύεται μόλις το 18%.

-Ένας στους δύο Έλληνες πολίτες δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ως πολίτης της ΕΕ.

-Ομολογούν ότι η ποιότητα ζωής τους έχει υποτιμηθεί

-Ελλάδα και Βουλγαρία ανήκουν στις χώρες με τη χειρότερη ποιότητα ζωής στην ΕΕ, τουλάχιστον σύμφωνα με τις απαντήσεις των ιδίων των πολιτών τους που ζουν εκεί.

-6 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από την καθημερινή τους ζωή ενώ την ίδια στιγμή 8 στους 10 Ευρωπαίους πολίτες δηλώνουν ευχαριστημένοι.

-Τους τελευταίους 12 μήνες δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν αθροιστικά τους λογαριασμούς που επιβαρύνουν σε μηνιαία βάση το νοικοκυριό τους.

-Οι Έλληνες περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες εκφράζουν το φόβο ότι τα χειρότερα για την οικονομία έπονται.

-Εμφανίζονται να μην εμπιστεύονται κανέναν από τους θεσμούς, οι οποίοι σε αξιολογική σειρά είναι οι εξής: πολιτικά κόμματα 92%, Βουλή των Ελλήνων 83%, ελληνική κυβέρνηση 82%,  περιφερειακές και τοπικές δημόσιες αρχές 82%.

-Εμπιστεύονται το διαδίκτυο κατά 43%,

-Δυσπιστούν ως προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 51%, την τηλεόραση 80%, τις εφημερίδες 65% και το ραδιόφωνο 61%.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

Στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη ο Κυρ. Μητσοτάκης   Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Τετάρτη …