Πρακτική άσκηση με υποτροφία από το Erasmus+

Erasmus_logo

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, έχουν εγκριθεί προς υλοποίηση έως 3 θέσεις Πρακτικής Άσκησης για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων/Εrasmus του Δ.Π.Θ, που  υλοποιεί τη δράση πρακτικής άσκησης φοιτητών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κινητικότητας Erasmus+ .

Σε πρώτη φάση, η επιλογή των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί βάσει κριτηρίων (βλ. συνημμένο αρχείο) από τον αρμόδιο Συντονιστή του προγράμματος Erasmus του Τμήματος. Σε δεύτερη φάση, οι επιλεχθέντες φοιτητές θα περάσουν από διαδικασία αξιολόγησης μεταξύ υποψηφίων από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η τελική επιλογή θα γίνει από τους Πρέσβεις, οι οποίοι ενδεχομένως να καλέσουν τους υποψηφίους σε συνέντευξη μέσω skype. Για την τελική επιλογή των φοιτητών για τις συγκεκριμένες θέσεις ουδεμία ευθύνη φέρει το Δ.Π.Θ. και το ΙΚΥ.

Για την τοποθέτηση παρέχεται υποτροφία, η οποία καλύπτει μέρος των εξόδων διαβίωσης στο εξωτερικό (επισυνάπτεται σχετικός πίνακας).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στο Γραφείο του Συντονιστή του προγράμματος Erasmus (κ. Ελευθέριο Σπυρομήτρο, τηλ. 25310-39558, e-mail: espyromi@ierd.duth.gr).

Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται το έγγραφο αποδοχής (Letter of Acceptance) από τον φορέα, δεδομένου ότι η τελική επιλογή των φοιτητών θα γίνει από τις πρεσβείες.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016.

Prosklisi_Erasmus_Traineeships_2015-2016_ECON_MFA.

ECA Offices duties responsibilities.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Μικτές τάσεις στο κλείσιμο της Γουόλ Στριτ

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 172,13 μονάδων (+0,44%) στις 39.056,39 μονάδες …