Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας

ploutonas

Έως τις 30 Απριλίου θα γίνονται δεκτές στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, οι συμμετοχές των μαθητών Γυμνασίου, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου, με θέμα «Εντυπώσεις από την εξερεύνηση του Πλούτωνα», ενώ ως τις 30 Μαΐου θα πρέπει να σταλεί η πλήρης εργασία των πέντε σελίδων, στο email: eef.festival2016@gmail.com.

Οι υποψήφιοι μαθητές μπορούν να εκφραστούν με πέντε διαφορετικούς τρόπους:

-Θεατρική ή μουσική παράσταση

– Χρήση H/Y με διάφορα λογισμικά

– Εικαστική έκθεση (μακέτα, γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής)

– Έκθεση φωτογραφίας ή σύνθεση κολάζ

– Κείμενο (λογοτεχνία-ποίηση).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου στην Ερέτρια της Ευβοίας (ξενοδοχείο «Μιραμάρε»). Σε ένα διήμερο, οι μαθητές, μεμονωμένα ή σε ομάδες, θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιτροπή επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Ο νικητής θα ταξιδέψει στο CERN, ενώ στις πρώτες τρεις βραβεύσεις της κάθε κατηγορίας θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο.

Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εκπαιδευτήριο «Ελληνογερμανική Αγωγή».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …