Μετ΄εμποδίων η εξέταση υποψηφίων οδηγών

diploma odigisis

Μετ΄εμποδίων θα διεξάγονται οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, από την απόφαση των υπαλλήλων εξεταστών και βοηθών εξεταστών, να προβούν σε απεργία διαρκείας από τα καθήκοντά τους μόλις ολοκληρώνεται το κανονικό τους ωράριο, γιατί παραμένουν απλήρωτοι για την υπερωριακή τους απασχόληση το τελευταίο δίμηνο.

Η Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, που προκήρυξε την κινητοποίηση αρχής γενομένης από την Δευτέρα 7 Μαρτίου, τονίζει στην παρακάτω ανακοίνωσή της:

«Οι συνάδελφοι εξεταστές υποψηφίων οδηγών των περιφερειών της χώρας εργάζονται εδώ και δύο μήνες, χωρίς την καταβολή της αποζημίωσής τους.

Η καταβολή της διεκόπη με τις διατάξεις του Ν. 4354/15, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε από 1/1/2016.

Στις 10/2/2016 κατατέθηκε τροπολογία από τους αρμόδιους υπουργούς, που προέβλεπε την οριστική λύση του θέματος της αποζημίωσης, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων των εξεταστών και βοηθών εξεταστών.

Εντελώς αναιτιολόγητα, η τροπολογία αποσύρθηκε και:

1. Μέχρι σήμερα η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών δεν έχει λύσει το θέμα, παρότι είχε δεσμευτεί σχετικά.

2. Παρήλθε κάθε χρονικό περιθώριο ανοχής των εργαζομένων, που επιτελούν έργο απαραίτητο για την οδική ασφάλεια, και πέραν του κανονικού τους ωραρίου».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άνοιξε η συζήτηση για διεξαγωγή debate και στον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά των «87» τοποθετούνται συνεχώς υπέρ μια τηλεμαχίας - …