Ψάχνουν προσωπικό και δεν..βρίσκουν!

ergasia_kariera2

Η Ελλάδα κατέχει το θλιβερό προνόμιο της ανεργίας ακόμα και σε τομείς με πτυχία και εξειδίκευση. Είναι η χώρα που η νέα γενιά της, αλλά και οι οικογενειάρχες την εγκαταλείπουν με το αιτιολογικό ότι αδυνατούν να βρουν εργασία.

Ειδικά μεταξύ των ειδικοτήτων των ιατρών, που μαστίζονται από τα υψηλά ανεργίας, πολλοί πήραν την δύσκολη απόφαση να φύγουν.

Όμως την ίδια ώρα υπάρχουν νοσοκομεία που δηλώνουν σε ανακοινώσεις τους ότι παλεύουν να βρουν ιατρικό προσωπικό, με τις προκηρύξεις τους να μένουν στα συρτάρια, γιατί υπάρχει ζήτηση για προσωπικό, αλλά όχι  προσφορά!!!

Πρόκειται για τα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η 3η ΥΠΕ:

"Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τριών τελευταίων ημερών, ότι τα ΤΕΠ των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης δεν λειτουργούν-και κυρίως της Πτολεμαΐδας- , μετά από ανακοινώσεις της Διοίκησης και οι οποίες αυθημερόν ανακαλούνταν, μετά τη μετακίνηση ιατρών είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε από άλλα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας για εφημέρευση, τα ΤΕΠ λειτούργησαν κανονικά.

Στο ΤΕΠ της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που υποτίθεται δεν λειτουργούσε, εξετάστηκαν την 1/3/2016 είκοσι (20) ασθενείς, την 2/3/2016 είκοσι τρείς (23) ασθενείς και 3/3/2016( έως και αυτή τη στιγμή) εξετάστηκαν τρείς (3)ασθενείς.

Τα τελευταία έξι (6) έτη οι Παθολογικές Κλινικές των δύο Νοσοκομείων, όπως και άλλες Κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις ιατρών.

Σήμερα:

Ο Υπουργός Υγείας εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη.

Μετά από αυτό, έχουν εκδοθεί Υπουργικές Αποφάσεις για πρόσληψη ιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Τέλος, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Με ζημία 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 η ρωσική Gazprom

Οι ζημιέ της Gazprom έφτασαν στα 6,84 δισ. δολ.  Ζημιές για πρώτη φορά σε διάστημα …