Ηλεκτρονικά «ΚΕΠ» και στον ΕΟΠΥΥ

eoppy2-thumb-large

Αιτήματα αποζημίωσης για την αγορά ιατρικών ειδών, θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά στο εξής οι ασφαλισμένοι του ΟΠΥΥ, που ταυτόχρονα θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους συμβεβλημένους γιατρούς, μόνοι τους και line, από την καινούργια ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία, παρέχοντας ένα πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Το νέο site του Οργανισμού θα είναι πιο «φιλικό» στους ασφαλισμένους ενώ θα παρέχει τη δυνατότητα on line κλεισίματος ραντεβού με τους συμβεβλημένους παρόχους σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα ο Οργανισμός έχει εκδώσει απόφαση για τη συγκρότηση 3μελούς επιτροπής το έργο της οποίας θα είναι η αξιολόγηση των υπό κατάθεση προσφορών με αντικείμενο την κατάρτιση Μελέτης Σκοπιμότητας και Επιχειρησιακού Σχεδίου της αξιοποίησης των δεδομένων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ερευνητικούς ή και αναπτυξιακούς σκοπούς με ταυτόχρονη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων (αξιοποίηση big data).
Σύμφωνα με το healthview.gr, για παράδειγμα για την αγορά οπτικών, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να αποζημιώνεται υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική δαπάνη.
Παράλληλα, από την ιστοσελίδα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναμένει έσοδα από την προβολή διαφημίσεων, όπως προβλέπεται άλλωστε και στο παράλληλο πρόγραμμα. Έσοδα σχεδιάζει να έχει ο Οργανισμός και από την αξιοποίηση του σήματος του.
Με δεδομένο ότι η χρήση του σήματος του ΕΟΠΥΥ από διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές, συμβεβλημένους γιατρούς ακόμη και από τηλεφωνικές εταιρίες είναι «μαγνήτης», η νέα διοίκηση θα διεκδικήσει ποσοστό επί του τζίρου των παρόχων όταν αυτοί εκμεταλλεύονται το brand name του ΕΟΠΥΥ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 322,37 μονάδων (+0,85%), στις 38.225,66 μονάδες …