Εκτός λειτουργίας οι Δήμοι με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

poe-ota-stash
Ξεκινά στις 11 το πρωί η στάση εργασίας στο σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων της χώρας με καθοδήγηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αποφάσισε την κήρυξή της μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, με παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αρχικά στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφού τα αιτήματα της Ομοσπονδίας που ετοιμάζεται για πιο αισθητή παρουσία στις κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της έχουν ως εξής:
-επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, -νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.),
-επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων
-υπολογισμό του στις συντάξιμες αποδοχές,
-βαθμολογική εξέλιξη στους εργαζόμενους της κατηγορίας Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία,
-υπολογιστεί στις αποδοχές των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων που επέστρεψαν με τον νόμο Κατρούγκαλου, η υπερβάλλουσα μείωση και να επιστραφεί σε όσους κρατήθηκε αναδρομικά.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2024-2025. Αιτήσεις δικαιούχων

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται …