Blackboard with chalk

Ηλεκτρονικό κρατικό πιστοποιητικό ξένων γλωσσών

Blackboard with chalk

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, ότι ετοιμάζεται η ψηφιακή εφαρμογή Κρατικού πιστοποιητικού γνώσης ξένων γλωσσών για οκτώ συνολικά ξένες γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα τουρκικά και τα αραβικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
"Το Υπουργείο θα καθιερώσει από φέτος το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας και με ψηφιακό τρόπο, προκειμένου με ένα τρόπο σαφή να διαπιστώνεται το επίπεδο γλωσσομάθειας των παιδιών Έχουμε επί τους παρόντος προγραμματίσει ένα πρόγραμμα για τις τέσσερις πιο διαδεδομένες γλώσσες: τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά. Επίσης τα ιταλικά και τα τουρκικά. Τα αραβικά, επειδή είναι μία γλώσσα που ανοίγει προς τον κόσμο της ανατολής, αλλά και τα τουρκικά, επειδή είναι η μεγαλύτερη γειτονική χώρα της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε όπου υπάρχει έφεση και πρωτοβουλία Ελλήνων προς τα τουρκικά να πιστοποιείται κρατικά."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Μονή Δαφνίου την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για την Πέμπτη Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη το πρωί θα …