Ðñüóöõãåò óôï êëåéóôü ãÞðåäï ôïõ Ãáëáôóßïõ ìåôÜ ôçí ìåôáöïñÜ ðü ôçí ðëáôåßá Âéêôùñßáò ôçí ÐÝìðôç 1 Ïêôùâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Οι επιδοτήσεις όσων νοικιάζουν σπίτια σε πρόσφυγες ή τους φιλοξενούν

Ðñüóöõãåò óôï êëåéóôü ãÞðåäï ôïõ Ãáëáôóßïõ ìåôÜ ôçí ìåôáöïñÜ ðü ôçí ðëáôåßá Âéêôùñßáò ôçí ÐÝìðôç 1 Ïêôùâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Επιδότηση έως 800 ευρώ το μήνα προβλέπεται και για όσους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους οικογένειες προσφύγων και για όσους επιλέξουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών σε πρόσφυγες το ανώτατο ενοίκιο που θα εγκριθεί θα είναι τα 400 ευρώ, για μηνιαίο ενοίκιο διάρκειας ενός έτους με παράταση χρονικού διαστήματος.
Το πρόγραμμα της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, που άρχισε ήδη να υλοποιείται, αφορά την στέγαση 20.000 προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, μονοκατοικίες και ξενώνες, με το ενοίκιο να προκαταβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κοινόχρηστα, οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού θα πληρώνονται μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην ώρα τους, από την Ύπατη Αρμοστεία, που θα διαχειρίζεται και τα κονδύλια.
Κατάλληλες είναι οι κατοικίες άνω των 60 τετραγωνικών μέτρων, για την φιλοξενία 4 έως 6 ατόμων και η μίσθωση δηλώνεται στην Εφορία, με την διαβεβαίωση ότι κάθε ζημιά στην κατοικία θα καλύπτεται και θα αποζημιώνεται στο έπακρο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι Τούρκοι λένε «ευχαριστώ» στον Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί

«Ο Θεός να έχει καλά τον πρόεδρό μας. Έκανε το ίδιο και με την Αγία …