Κυβέρνηση: Επανεκκίνηση της εργασίας

anaptixi

Στην επανεκκίνηση της εργασίας στοχεύει και μάλιστα άμεσα η κυβέρνηση με συνολικό σχεδιασμό αξιοποίησης προγραμμάτων απασχόλησης, δημιουργώντας δεν ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό με άμεσες και μακροπρόθεσμες δράσεις για την απασχόληση και την κατάρτιση, που δεν υπήρχε στο παρελθόν, δίνοντας βάση στην παραγωγική βάση της οικονομίας, στην δυναμικότητα των κλάδων και στις πραγματικές ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και του κόσμου της εργασίας.

Αυτό ανέφερε, γνωστοποιώντας τις κυβερνητικές αποφάσεις, η  αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Τίθεται σε εφαρμογή ένα συνολικό σχέδιο που κινείται παράλληλα σε δύο διακριτά επίπεδα, στο προσανατολισμό των πολιτικών απασχόλησης και σε δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει μέτρα θεσμικού χαρακτήρα που αναβαθμίζουν και ολοκληρώνουν το σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης, της εργασιακής εμπειρίας και της μαθητείας.

Έχει σχεδιαστεί και τίθεται σε εφαρμογή η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους με στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την επανειδίκευση όπου αυτή είναι αναγκαία. Τα προγράμματα αυτά είναι στοχευμένα σε συγκεκριμένους κλάδους και θα βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας με βάση τα στοιχεία που θα προκύπτουν από το σύστημα διάγνωσης των αναγκών. Επίσης, η πιστοποίηση των γνώσεων των καταρτιζομένων και συνδυασμός των προγραμμάτων κατάρτισης με πρακτική άσκηση και εγγυημένη απασχόληση διάρκειας 6 έως 12 μήνες.

Στο γενικό πλαίσιο του σχεδιασμού, εντάσσεται και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την μείωση του ψηφιακού ελλείμματος και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε τεχνολογίες αιχμής.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Μικτές τάσεις στο κλείσιμο της Γουόλ Στριτ

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 172,13 μονάδων (+0,44%) στις 39.056,39 μονάδες …