Κλείνει η ΙΜΑΣ-Ανακοινώθηκε η απόφαση

imas

Έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην ΙΜΑΣ, με το κλείσιμο της μονάδας στο Βόλο και την απόλυση 140 εργαζομένων, μία εξέλιξη που οι εργαζόμενοι και το Εργατικό Κέντρο Βόλου είχαν προαναγγείλει αξιολογώντας τις μέχρι τώρα κινήσεις της διοίκησης της εταιρείας.

Η ΙΜΑΣ, δραστηριοποιούνταν στο Βόλο εδώ και 43 χρόνια, και δημιουργήθηκε ως αποκλειστικός προμηθευτής ταινιόδρομων και ιμάντων στη ΔΕΗ και μέχρι το 2014 ήταν ο αποκλειστικός ανάδοχος των έργων της επιχείρησης ηλεκτρισμού.

Το ΕΚΒ ανακοίνωσε πως στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων και στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσει σήμερα εκτάκτως θα λάβει μαζί με τους απολυμένους την περαιτέρω στάση τους, με πιθανότερη την κατάληψη του εργοστασίου, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Μπουρούς, κατήγγειλε την διοίκηση της εταιρείας τονίζοντας: "Οι εργαζόμενοι έχουν να καταθέσουν πρόταση, αλλά ο γενικός διευθυντής απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα να συζητήσει καμία πρόταση μαζί μας".

Η εταιρεία στην συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων, απλώς του διάβασε ένα email, στο οποίο αναφερόταν ότι το εργοστάσιο σταματά τη λειτουργία του από την Καθαρά Δευτέρα, πως στους εργαζόμενους θα δοθεί εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση και αίτηση οικειοθελούς αποχώρησης  που προβλέπει αποζημίωση 40.000 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο.

Στην ανακοίνωσή  του Εργατικό Κέντρο Βόλου κάνει λόγο για "απόφαση–βόμβα της Εταιρίας, που έρχεται μετά από πολύμηνες εκβιαστικές αξιώσεις για αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των εργαζόμενων και για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο, έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους, όσων διέβλεπαν, πίσω από τις πρωτοφανείς σε σκληρότητα και στυγνότητα αυτές αξιώσεις, την υποκρυπτόμενη πρόθεση της Εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο, για τους δικούς της προφανείς λόγους!

Ο Βόλος χάνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιά του, όχι, όμως γιατί οι εργαζόμενοι «αποδέχονται τις εργοδοτικές αξιώσεις και δεν αντιδρούν», όπως θρασύτατα τους κατηγορούν κάποιοι και από πάνω, αλλά γιατί πλέον οι διαπραττόμενες αυτές αθλιότητες σε βάρος τους έχουν, κάθε φορά, την αντίστοιχη σιωπηρή πολιτική κάλυψη, που ανοίγει ολοένα και περισσότερο την όρεξη των αδίστακτων βιομήχανων!"

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 12.5.2024

Ο καιρός προβλέπεται βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα …