50% η μείωση του αφορολόγητου;

eforia-foroi

Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου κατά 50% δηλαδή από τις 9.550 ευρώ, στις 4.500 ευρώ, ζήτησαν αιφνιδιαστικά οι δανειστές στην πρώτη συνάντηση που είχαν με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, σοκάροντας τους Έλληνες, που αν ισχύσει, σημαίνει ότι θα καλούνται να πληρώσουν φόρους και αυτοί με μηδενικά εισοδήματα, που είναι αποδεδειγμένο ότι δεν μπορούν να το πράξουν.

Σύμφωνα με τους θεσμούς αυτή θα τη δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ανεξαρτήτως εισοδήματος, καθώς το αφορολόγητο θα είναι σταθερό για όλους. Οπότε προκύπτει ένα «χαράτσι » 300 - 440 ευρώ από το «κούρεμα» αυτής της έκπτωσης. Ουσιαστικά με την πρόταση των δανειστών τις επιβαρύνσεις γλιτώνουν μόνο όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό! Αφορολόγητο 7.000 ευρώ , σημαίνει μηδενικό φόρο μόνο για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές έως 583 ευρώ!

Μεγάλοι ωφελημένοι αυτού του σεναρίου είναι όσοι κατοικούν στα «ρετιρέ» της φορολογικής κλίμακας και δη όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από τα 42.000 ευρώ. Ενώ μέχρι σήμερα δεν δικαιούνταν την έκπτωση των 2.100 ευρώ, με την πρόταση των θεσμών για σταθερό αφορολόγητο θα έχουν την ίδια μείωση φόρου (1.700 ευρώ) με τους «μικρούς».
Το οικονομικό επιτελείο, μιλά για κόκκινες γραμμές και αντιπροτάσεις, που προς το παρόν πέφτουν στο κενό και οδηγούν την χώρα στη περαιτέρω εξαθλίωση των ήδη εξαθλιωμένων.
Όλα τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη με τους δανειστές, το Σάββατο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Νέα πρόκληση της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

 Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται στο κενό …