Εκτός νόμου οι συμβάσεις των «μηδενικών ωρών» εργασίας

ERGAZOMENI-GYNAIKA-735x400

Υπερψήφισε ομόφωνα το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών», χαρακτηρίζοντάς τες «αμφιλεγόμενη εργασιακή πρακτική».
Αυτό σημαίνει ότι εάν από την 1η Απριλίου και μετά ο εργοδότης δεν εγγυάται ένα ελάχιστο αριθμό ωρών εργασίας ανά εβδομάδα, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, ενώ οι εργαζόμενοι του θα μπορούν με βάση το νέο νόμο να αρνηθούν την επιπρόσθετη εργασία.
Ο επικεφαλής του συνδικάτου Unite Μάικ Τριν, φανερά ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα δήλωσε πως:
«Ήταν μια απίστευτη νίκη και συνεχίζω να είμαι έκπληκτος για αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Το γεγονός ότι η απαγόρευση είχε την ομόφωνη στήριξη του κοινοβουλίου είναι μάλλον απίστευτο. Στη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις μηδενικών ωρών, οι οποίες προβλέπουν ότι ο εργοδότης δεν εγγυάται ελάχιστο αριθμό απασχόλησης ανά εβδομάδα και συχνά έχει την απαίτηση από τον εργαζόμενο να είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οπότε πρόκειται για μια σημαντική νίκη των εργαζομένων που λαμβάνουν τον κατώτερο μισθό και απασχολούνται κυρίως σε αλυσίδες ταχυφαγείων, ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας, εταιρείες καθαρισμού και κινηματογράφους.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση ενέπαιξε τον ελληνικό λαό

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι στριμωγμένος πολιτικά και νομίζει ότι θα κερδίσει πόντους» «Ο κ. Ανδρουλάκης …