Τσιπάκι...σε όλα τα Ι.Χ!!!

tsip ix

Με την τοποθέτηση ενός τσιπ, σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα για τον ηλεκτρονικό τους έλεγχο, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα, των ανασφάλιστων, των χωρίς τέλη κυκλοφορίας και των οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα προχωρήσει μέσα στο 2016 το υπουργείο, με την απόφαση να είναι οριστική, σύμφωνα και με την δήλωση στο Mega, του διευθυντή γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παναγιώτη Μελαχρινού, που τόνισε:
"Η κάρτα θα βρίσκεται σε εμφανές μέρος, θα εκπέμπεται σήμα και θα φαίνεται πολύ εύκολα το κατά πόσο ο οδηγός είναι συνεπής. Θα το προμηθεύονται οι ιδιοκτήτες χωρίς κόστος. Θα υποδηλώνει και θα είναι ένα σημείο ελέγχου. Τα περασμένα χρόνια είχαμε μεγάλο πρόβλημα από τους οδηγούς που δεν πλήρωναν τέλη αλλά και από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Θα τοποθετείται μία ηλεκτρονική συσκευή σε όλα τα Ι.Χ. και με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος.
Θα πρόκειται για ένα τσιπάκι στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία του Ι.Χ. ώστε αυτό να είναι διασυνδεδεμένο με τις υπηρεσίες του υπουργείο και να γνωρίζουν οι αρχές τι χρωστάει ο ιδιοκτήτης. Όταν πληρώνει κανείς τα τέλη στην τράπεζα, θα ενημερώνεται απ' ευθείας η κάρτα και κατ' επέκταση το ελληνικό κράτος.
Όλο αυτό το σχέδιο είναι ακόμη υπό σκέψη στο ΥΠΟΙΚ, αλλά την ίδια ώρα εστάλησαν τα πρώτα ειδοποιητήρια από το υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν έχουν εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις τους".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έφοδος σε γραφεία βουλευτή της AfD

Εδώ και καιρό υπάρχει υποψία ότι ο Πετρ Μπίστρον έχει πάρει χρήματα από Ρωσία- Μετά την …