Εντείνονται οι πιέσεις στο προσωπικό από τη SOFTEX-Προειδοποιεί το Υπουργείο

softex-480x270

Με κυρώσεις απειλεί το Υπουργείο Εργασίας τη SOFTEX, για τις παρατεταμένες πιέσεις που ασκεί στο σύνολο του προσωπικού της, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει πως:«Η διοίκηση τη εταιρείας πρέπει να αντιληφθεί ότι η αυθαιρεσία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελληνική Πολιτεία.»
Ειδικότερα το υπουργείο καταγγέλλει δημόσια την διοίκηση της εταιρείας ότι:
"Η SOFTEX συνεχίζει να προκαλεί ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με τους εργαζόμενους και υπάρχει η απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν πρότασης του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου. Πιέζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πριν ολοκληρωθούν όλες οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες.
Το Υπουργείο Εργασίας καλεί για μια ακόμα φορά την εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφαση της για κλείσιμο της βιομηχανίας και να διαμορφώσει ένα βιώσιμο σχέδιο επαναλειτουργίας της επιχείρησης, θεωρώντας ότι η διαδικασία πτώχευσης δεν ήταν αποτέλεσμα αντικειμενικών συνθηκών. Επίσης να αποφύγει οποιαδήποτε συναλλαγή για μελλοντική αλλαγή του επιχειρηματικού status (νέο εταιρικό σχήμα, φθηνή εργασία κλπ)."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παράταση προθεσμίας δηλώσεων Ειδικού Φόρου Ακινήτων 2024

Αριθμ. Α.1081 – ΦΕΚ Τεύχος Β 2833/20.05.2024Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων …