Μείωση ωραρίου ζητούν και οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες

OSYAPE-620x320

Αίτημα μείωσης του ωραρίου επαναφέρει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, επικαλούμενη την τροποποίηση του νόμου 4368/16 που επανέφερε το μειωμένο ωράριο εργασίας σε εργαζομένους των δήμων ώστε να αφορά και εκείνους των περιφερειών.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

“Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στις διατάξεις του ψηφισθέντος νόμου 4368/16 με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η ρύθμιση των συμβάσεων εργασίας ΙΔΑΧ μειωμένου ωραρίου αφορά μόνο τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού και δεν περιλαμβάνει τους ΟΤΑ Β΄βαθμού, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την τροποποίηση του νόμου, ώστε να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη που να συμπεριλαμβάνει και τις Περιφέρειες της χώρας (ΟΤΑ Β΄ βαθμού). Πάγια θέση της ΟΣΥΑΠΕ είναι η εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες είναι ελάχιστοι και οι υπηρεσίες υποστελεχωμένες. Επομένως είναι απαραίτητο να δίνεται η ευελιξία στους ελάχιστους εργαζομένους ΙΔΑΧ που απασχολούνται στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού, να μπορούν να εργαστούν μέχρι το τέλος του πλήρους ωραρίου, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών των Περιφερειών.

Υπόψη σας, με το ίδιο αίτημα, έχει τεθεί και η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που είναι μέλος μας και σας είχε ήδη ενημερώσει πριν την ψήφιση του σχετικού Νόμου”.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τέμπη: Προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη σχετικά με το "μπάζωμα …