1.000 ευρώ έκτακτο επίδομα σε απολυμένους

epidoma-620x320
Εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ θα χορηγήσουν με κοινή απόφαση τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας, σε κάθε εργαζόμενο τόσο της ανώνυμης εταιρίας "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ Α.Ε", όσο και του εργοστασίου «SPIDER Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ και ΥΙΟΙ», εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, για να λάβουν επίδομα ανεργίας, καθώς και σε κάθε μισθωτό του ως άνω εργοστασίου που μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας.
"Προβλέπεται η ίδια οικονομική ενίσχυση ανά άνεργο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ Α.Ε., που πληροί επίσης τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης που εκ παραδρομής δεν έχουν περιληφθεί στον κατάλογο δικαιούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση θεραπείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.
Η καταβολή θα γίνει μετά την προσκόμιση καταλόγου από το σωματείο των εργαζομένων, και σχετικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου θα προκύπτει η εργασιακή σχέση με την εταιρία και η τυχόν άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου, στον οποίο θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία:
α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.
β) Ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών.
γ) Ο αριθμός μητρώου κοινωνικής του ασφάλισης (AM/ΙΚΑ).
δ) Ο αριθμός του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ).
ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογα-ριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (ΙΒΑΝ).
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …