Νέα κινητοποίηση εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

adedy-pano_0

Συλλαλητήριο έξω από το ΜΤΠΥ 12:30 το μεσημέρι προγραμμάτισε για την Τετάρτη 23 του μηνός, η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο απόφασης που έλαβαν οι συνεργαζομένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για την υπεράσπιση του ΜΤΠΥ.

Αποφασίστηκε επίσης στάση εργασίας για την διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, παραθέτοντας και τα αιτήματα που θέτει, ως αντίδραση στην απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ:

"Η Επιτροπή καταδικάζει την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις προτάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου, που οδηγούν σε συρρίκνωση και σε διάλυση του Ταμείου. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου είναι ευθύνη της πολιτείας, γιατί η ίδια διαχρονικά με αποφάσεις όλων των Κυβερνήσεων οδήγησε σε απαξίωση του Ταμείου και σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους – συνταξιούχους του Ταμείου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί:

  • την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου,
  • την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.

Το κράτος οφείλει να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου. Δεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω περικοπή του μερίσματος. Απαιτούμε από το Δ.Σ. του Ταμείου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνταξιούχων, που με το μόχθο τους συντηρούν το Ταμείο από το 1867 και να μην ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζομένους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων. Η σταθερή απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα Ταμεία μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και να αντισταθούμε στην πολιτική της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που στοχεύουν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις στον 19ο αιώνα, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …